Meistä

Historiaa

Pitkälti yli 40-vuotisen historiansa aikana Metaplan Oy on palvellut asiakkaitaan kiinnitystarvikkeiden myyjänä niin perusteollisuudessa, laivanrakennusteollisuudessa sekä rakennusteollisuudessa. Vuosien saatossa toimintamme on kasvanut pienestä kahden hengen yrityksestä nyt lähes 30 henkilöä työllistäväksi yritykseksi. Ensimmäiset toimitilat olivat Ratapihankadulla, sittemmin Puutarhakadulla ja edelleen Satamakadulla. Uudet, omat toimitilat saatiin Ravurinkadulle kesällä 1991. Myöhemmin tiloja kasvatettiin kahdesti hallia laajentamalla sekä naapurikiinteistö ostamalla.

Tuotevalikoima

Tuotevalikoima laajeni kiinnitystarvikkeista (pultit, mutterit, aluslevyt, kierretangot, yleisruuvit ym.) käsi- ja sähkötyökaluihin, hiomatarvikkeisiin, lastuaviin työkaluihin, hitsaustarvikkeisiin, nostotarvikkeisiin (kettingit, sakkelit, vaijerit, vanttiruuvit), suojaimiin, työvaatteisiin, valaisimiin jne. Myös kemikaalit (injektiomassat, liima- ja tiivistysmassat, pu-vaahdot ym.) sekä rakennusalan tuotteet (mm. kulmalevyt, konenaulat, maalaukseen liittyvät tuotteet, suojausvälineet, betonityöskentelyssä tarvittavat kiinnikkeet ja työkalut) löytyvät valikoimistamme.


Metaplan tänään

Nykyisin olemme kansainvälisen Momentum –groupin jäsenliike. Tuotenimikkeitä meiltä löytyy
lähes 140.000. Tarjoamme suurimman osan tuotteistamme asiakkaillemme ilman välikäsiä, suoraan valmistajilta ja tukkureilta. Tämä mahdollistaa kilpailukykyiset hinnat. Panostamme myymiemme tuotteiden korkeaan laatuun, kestävyyteen ja ekologisuuteen. Päämääränämme on toimintamme kestävä kehitys. Toimitamme tuotteillemme sertifikaatit ja todistukset.

Laivanrakennusteollisuus on aina ollut ja on edelleenkin lähellä sydäntämme. Olemme sopimustoimittaja Meyerin Turun telakalla sekä Rauman ja Helsingin telakoilla. Toimitamme tuotteitamme myös ulkomaisille telakoille. Tammikuussa 2018 avasimme Metaplanin telakkamyymälän Turun telakan alueelle. Satamat ja toimijat satama-alueilla ovat siksi vahva osa asiakaskuntaamme.


Toivotamme kaikki uudet ja vanhat asiakkaat tervetulleiksi asioimaan Metaplanissa.